Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete o idealistech a o pragmaticích. Na to navážu svým názorem na tuto otázku:

Nemám rád ani bezbřehé idealisty, ani bezbřehé pragmatiky, ale těch bezbřehých idealistů se bojím mnohem více.

Ten bezbřehý pragmatik se pohybuje v rámci svých vlastních osobních zájmů, ale vždy si uvědomuje, že nejprve musí společnost fungovat a teprve potom on na tom může něco vydrancovat.

Bezbřezí idealisté - těm je jedno všechno s výjimkou jejich vlastního na odiv vystavovaného pseudointelektuálského ega. Ti klidně potopí celou civilizaci klidně s ní potopí se sebe samotné, jen když na chvíli vystaví na oči veřejnosti své údajně vyšší ideály.

3 0
možnosti

diky bohu za idealisty i pragmatiky

zlo ale delaji predevsim lhari

3 0
možnosti

S prvním odstavcem víceméně souhlas, pak ovšem následují stokrát opakované pololži a fakty nepodložené dohady, drby... Naše národní sebevědomí nicméně pokřivil nejdříve Mnichov 1938, pak v roce 1939 skutečně následovala ona okupace, která znamená něco trochu jiného než umístění vojenských posádek na území cizího státu, takové byly i na západ od našich hranic, u nás ale samozřejmě jaksi nezvané...

0 0
možnosti

Nesouhlasíte s odstavci, ve kterých jste se zjevně našel. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jenom poznámka. I ve 70. a 80. letech vstupovali do KSČ lidé z přesvědčení, a nebo se pak přesvědčenými komunisty stali. Jejich počet ilustroval v minimální míře počet členů KSCM.

0 0
možnosti

I Miloš Zeman - 1968 - 1970. Snad se stydí, snad ... Soudruh Skála je zase neochvějně pevný - 1970 - doposud. Vyplatilo se mu to, žije se mu dobře :-)

1 1
možnosti

Představuji si, jak před 50 lety nahodilá žena přechází ulici a je zastřelena. Další má více štěstí a je jí ustřeleno "Pouze koleno". Nejde o přesný počet českých obětí, (108-131) - Jde o poznání. Žádný tank rozvoj - rozumné společnosti nezajistí. Představuji si M. Zemana, jak tedy tiše medituje. Zřejmě je v Lánech, sedí ve svých červených trenkách. Snad se stydí, snad ... [>-]

5 1
možnosti

A za co by se měl stydět? On se snad aktivně podílel na tom, co se tedy dělo?

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1430x
Jsem Tachovák žijící v Plzni. Nenapravitelný levičák, katolík a včelař. Zabývám se vzděláváním a zaměstnaností, ale jako většina z Vás i já rozumím všemu. 

 

Seznam rubrik